Hur man överlever utan Internetuppkoppling

IMG_0766
Bosse, Tomasino, Delia och Alan

Delia som är soffsurfare och bor i Birmingham, hade sett vår förfrågan på anslagstavlan på Couchsurfningssidan och bjöd in oss att bo hos henne och Alan en natt. Det gick mycket bra att köra dit tack vare Astrid (vår GPS) och vi var hos Delia och Alan ca 16.00. De bor i södra delen av Birmingham. De har ett härligt hus med stor trädgård. När vi kom var första frågan: vill ni ha wifi eller kaffe först? De hade verkligen fattat galoppen. Delia höll just på att tapetsera om matrummet när vi kom. Och de hade en annan soffsurfare på besök, Tomasino, så det var verkligen ett aktivt hem. Vi blev bjudna på middag. Och sedan blev vi inviterade till en av Delias vänner där vi tillbringade kvällen med att se filmen En kvinnas doft med Al Pacino. Jag har sett den förut, men det var länge sedan. Den är riktigt, riktigt bra. Det var en mysig kväll. Lila, värdinnan hade brutit foten och hoppade runt på kryckor. Hon bodde i ett ganska stort hus med en hund och sin gamla mamma. Där var också Janice, en vän till Delia och Julia som hade varit i Sverige och var mycket förtjust i Kalmar. Jag kom osökt att tänka på filmen Jane Austen-bokklubben. Det var liksom samma stämning. Alla var mycket vänliga och intresserade av vårt äventyr.
Vi surfade och sov gott på soffan i deras vardagsrum. Soffsurfning är fantastiskt, man träffar hela tiden underbara människor.

4/9
IMG_0765
På morgonen fick vi en härlig frukost. Därefter tog Delia med mig och Tomasino på en långpromenad runt ett högt berg, där man kunde se hela Birmingham från ovan.
IMG_0769
Det är en stor stad, nummer två i storleksordning efter London.
Vi lämnade Delia och Alan vid middagstid och åkte mot Birminghams centrum.
Alan som jobbar som lärare på universitet i Birmingham och IT-expert hade gett Paddy en diagnos. Han kollade alla inställningar och kom fram till att det strul vi haft med Internetuppkopplingen i England antagligen hade att göra med abonnemanget. Att något inte stämde mellan Telenor och Vodaphone UK, som vi automatiskt kopplats över till Så vi körde mot Birminghams centrum för att hitta en Vodaphonbutik. Vi upptäckte emellertid att man inte fick parkera, eller ens stanna inne i centrum så vi gav upp och åkte vidare.

Nu var vi verkligen frusterade. Vi är helt beroende av att ha Internet för att kunna sköta vårt jobb, så de senaste dagarna har endast handlat om att hitta ställen där det finns Wifi, t.ex. McDonald’s och campingplatser.
Vi lät Astrid vägvisa oss till en campingplats i närheten av Chester, eftersom Delia absolut tyckte att vi skulle besöka Chester.
Det var Fairoaks Caravan Club Site, ett ganska flott ställe där vi övernattade. De hade en enda plats ledig, så vi hade tur som slapp åka vidare. Den hade dock en del minustecken: det var dyrt, långt till toan och vår elsladd räckte inte till stolpen. Dessutom fick man betala extra för Wifin. På alla andra campingplatser har det varit gratis.

Vi kom fram till Chester vid femtiden och då hade de just stängt Vodaphonebutiken. Så vi bestämde oss för att övernatta på en parkeringsplats i närheten så att vi kunde vara på plats när de öppnade butiken nästa morgon. Använde portapottin för första gången. Svårigheter äro till för att övervinnas, sa alltid mormor.
IMG_0768

2 thoughts on “Hur man överlever utan Internetuppkoppling

  1. Tänkte på dig i dag Anita! Ronnie och jag hade picnic på allmänna badet och jag badade! Det hade du gillat! Kallt och skönt! Sedan kaffe och kokostopp! Mums! Kram Ronja.Minna hälsar!

    • Ja, det hade jag gillat. Vi är i Lake District nu på en jättefin campingplats. Det regnar, men vi har det varmt och skönt i vår lilla kajuta.
      Kram och hälsa Minna

      Anita

      Skickat från min iPad

Leave a comment